Clubshow 2017

Op deze pagina treft u meer informatie aan over de clubshow welke gehouden werd op zaterdag 16 & zondag 17 december 2017 in Natuurpoort De Peel.

Foto's

Catalogus

.
.

.
.

.
.


Persbericht: GESLAAGDE JUBILEUMSHOW DEURNESE LIEFHEBBERS VAN KLEINDIEREN

DPKV Deurne vierde afgelopen weekeinde haar 60-jarig jubileum en dit werd een groot succes. Nog niet eerder was het zo druk op ons evenement. Zaterdag en vooral zondag was het erg druk in een van de hallen bij de Natuurpoort De Peel op het Leegveld te Deurne. De dieren straalde en kregen veel bekijks.

Favoriet was de prachtige robuuste alsmaar pronkende Ronquires kalkoenhaan. Ook de Brahma werd vaak genoemd. Verder was er het Rex konijn met zijn korte haren die daardoor rechtop staan en extreem zacht aanvoelen. Daar tegenover heb je het Angora konijn. Dit dier heeft heel lange haren. Om klitten te voorkomen wordt dit konijn dagelijks gekamd en ook gewassen. De eigenaar had dan ook een borstel op de kooi gelegd. Maar voor de kinderen bleef het allermooiste de kuikentjes. Ze mochten ze vastpakken en aaien. Eventueel met hulp van de ouders of een van de club leden. Ook de pas bevallen cavia met haar jongen was de moeite waard om te zien. De jongen van een cavia rennen al direct door het hok en worden nestvlieders genoemd. De moeder heeft er dan ook een hels karwei aan om ze in toom te houden. De vijver met eenden in verschillende rassen en dus ook prachtigste kleuren zorgde voor een prachtige entree.

Wethouder Helm Verhees zei na de door hem verrichte opening dat hij verrast was door het aantal dieren. Hij had dit nog nooit gezien. Hij wist wel dat het bestond maar zulke mooie dieren van dichtbij bekijken was een genot.

De organisatie had de grootste en de kleinste kip naast elkaar gezet. Het totale gewicht van deze 2 kippen kon geraden worden. Deze imposante en stoere Brahma haan en het kleine niet opvallende Serama hennetje wogen samen exact 6 kilo. Dit werd geraden door de heer Ton van den Heuvel. De prijs en felicitaties werden nog dezelfde dag bezorgd.

Onderstaand de Kampioenen waarvan 5 prijzen gewonnen werden door leden van DPKV Deurne:

 • Grote Hoenders, Brahma,Martin Linskens, Liessel
 • Dwerghoenders, Barnevelder kriel, Teun Loos, Bergeijk
 • Sierduiven, Oud Hollandse Tuimelaar Combinatie Carpe Diem, Asten
 • Konijnen, Pool Blauwoog, Martijn Martens, Deurne
 • Jeugd Konijnen (geboren na 30/4), Pool Blauwoog, Martijn Martens, Deurne
 • Oorspronkelijke duiven, Lachduif, Bas Hendriks, Bladel
 • Kalkoenen, Ronquires kalkoen, Hub Maar, Geulle
 • Ganzen, Canada gans, Jan Rijs, Grashoek
 • Tamme Eenden, Kwaker, Dennis vd Schaaf, Deurne
 • Wilde Eenden, Radja, Tjeu Madou, Liessel
 • Foto: Knuffelen met een kuikentje op de jubileumshow van DPKV. (Foto: Marius van Deursen)

  top