Activiteiten

Vrijwel elk jaar organiseerd Kleindierenvereniging D.P.K.V. DEURNE voor haar leden een uistapje.
Op deze pagina kunt u het verslag lezen van het desbetreffende uitstapje, evenals foto's/filmpjes.

Boottocht 2007

Geplaatst op: woensdag 28 februari 2007 - 19:19u
Geschreven door: Jan Swinkels

Op zondagmorgen 25 februari 2007 heeft K.S.V.Venray e.o. een boottocht over de Maas georganiseerd, dit in samenwerking met de verenigingen L.P.S.W.V. Liessel, Kleindierenvereniging D.P.K.V. Deurne en de vogelvereniging Venray. Tijdens dit uitstapje kon men goed de vogeltrek bekijken. Er gingen maar liefs 86 volwassenen en ongeveer tien kinderen mee.

Om 9.30 uur werden de deelnemers verwacht bij, de opstapplaats, in de haven van Wanssum. Om 10.00 uur vertrok de boot. De schipper van het schip ‘Fila Mosae’ wist ons langs de mooiste plekjes te varen. Het was echt de moeite waard om aan de boottocht deel te nemen. Je kon tijdens de boottocht de meeste watervogels heel goed zien. Tijdens deze boottocht hebben we drie soorten zwanen gezien namelijk; de Wilde Zwaan, de Knobbel Zwaan en de Zwarte Zwaan.

Bovendien waren er ook nog tien soorten ganzen te zien namelijk; de Brandgans, de Canada gans, de Cackling gans, de Kleine Rietgans, de Rietgans, de Streepkop gans, de Keizer gans, de Nijlgans, de Grauwe gans en natuurlijk de Kolgans.

Er waren ook nog diverse soorten eenden te zien namelijk; de Wilde eend, de Krakeend, de Europese Smient, de Europese Brilduiker, de Kuifeend, de Tafeleend, de Kuifeend, de Tafeleend, de Meerkoet, het Waterhoentje, de Fuut, de Dodaars en natuurlijk de Aalscholver. Verder was er ook nog een strand te zien en diverse vogels namelijk; de Scholekster, de Wulp, de Houtduif, de Holen duif en natuurlijk de Meeuw.

Rond 12.00 uur was de boottocht afgelopen en waren we terug in de haven van Wanssum. Na afloop kon men soep en allerlei soorten hapjes kopen. Het was een gezellige morgen, iedereen vond het mooi om te zien. De meeste leden vonden het een goed idee om volgend jaar weer een boottocht te organiseren

Meer foto's van deze Boottocht kunt u vinden in het fotoalbum.

Klik hier om de foto's te bekijken of bekijk het filmpje!

Voor meer informatie over een rondvaart met de 'Fila Mosae' kunt u deze website bezoeken.

Fotografie: J. Swinkels & Fam. Poortenaar

top

Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: zaterdag 12 augustus 2006 - 13:19u
Geschreven door: Ria Poortenaar

Op zaterdag 12 augustus 2006 heeft D.P.K.V. een uitstapje gehad naar het Zoo Parc. Met 14 personen vertrokken we half 10 naar het Brabantse Overloon, in nabijheid van bossen en de Maas. Er ligt een verassend natuurlijk dierenpark met een botanische tuin. Het was een fraaie wandeling op mooie schelpenpaden, waar een verscheidenheid aan diersoorten te bewonderen is (zie fotoalbum). Het geheel wordt mooi afgewisseld door diverse tuinen, met verschillende thema's. Eens een keer wat anders dan kleindieren!

Het bestuur hoopt hiermee de leden ook eens op een andere manier bij elkaar te zien. Uit de reacties van de deelnemende leden is het gebleken dat het een geslaagde dag is geworden.
Wie weet, gaan volgend jaar nog meer leden mee met het uitstapje?!

Klik hier om de foto's te bekijken of bekijk het filmpje!

Het Bestuur

top